e
Banner

Etiketler: hava taşımacılığı



Dünya lojistik sektöründe Türkiye’nin fırsatları



Dünyada 6 trilyon dolarlık bir pazara ulaşan lojistik sektörünün 2015 yılında 10-12 trilyon dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. Dünyanın 17’nci Avrupa’nın ise 5’inci büyük ekonomisine sahip olan Türkiye, coğrafik konumunun yarattığı fırsatları iyi değerlendirerek, büyümesi ile göz dolduran lojistik sektörü, taşıma modları arasında yaratacağı entegrasyon ve ciddi yatırımlarla güçlendirilen altyapısıyla bu pastadan önemli bir pay almaya aday.

 




Hava taşımacılığına IATA’dan iyimser tahmin


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Havayolu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 2012’nin bitimine yaklaşık 3 ay kala dünya genelinde havayolu şirketlerinin toplam kazancı ile ilgili tahminini 1,1 milyar dolar artırarak 4,1 milyar dolara yükseltti. IATA, daha önce 2012 gelir tahminini 3 milyar dolar olarak açıklamıştı.





Kar, hava taşımacılığını vurdu



Yurdu etkisi altına alan kar ve tipi hava yolu şirketlerine pahalıya patladı. Başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere havayolu şirketleri iptal seferleri sebebiyle zarar etti. İptal sefer sayıları 200'ü geçerken, karın havacılık sektörüne milyon dolarlarlık maliyeti olduğu ifade ediliyor.





Hava taşımacılığının çehresini değiştirecek!


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Havayolu

Dünyada hava taşımacılığında yeni bir dönem başlayacak lan "Aeroscraft ML866"nın tamamen bittiği ve artık test uçuşlarına hazır olduğu açıklandı.